O nama

Dobrodošli na stranice HDOI!

Ako je ovo vaš prvi posjet stranici, želim vas potaknuti da saznate više o Hrvatskom društvu za operacijska istraživanja (HDOI), čiji članovi primjenjuju i razvijaju znanstvene pristupe u rješavanju problema složenih sustava.

HDOI je neprofitna organizacija (udruga) čija je misija promovirati operacijska istraživanja kao znanost (akademsku disciplinu), ali i kao profesiju kroz primjenu u praksi. Područje operacijskih istraživanja uključuje kvantitativne metode koje mogu pridonijeti poboljšanju poslovnih procesa.

Pozivam sve zainteresirane i željne razmjene iskustava u razvoju i primjeni kvantitativnih metoda da prisustvuju znanstvenim radionicama, seminarima i konferencijama koje prvenstveno omogućuju upoznavanje istraživača sa novim dostignućima iz OI te njihovo uvođenje u znanstveni rad. Želja nam je i više surađivati u usaglašavanju nastavnih programa na kolegijima iz područja operacijskih istraživanja, pa u tu svrhu pozivam sve nastavnike na kolegijima iz tog područja da nam pošalju poveznice na stranice svojih kolegija, kako bismo stvorili bazu znanja iz operacijskih istraživanja i kroz međusobnu razmjenu iskustava učinili naše programe još kvalitetnijima.

Društvo broji 175 članova (9.1.2017). Ako niste član, članom možete postati popunjavanjem pristupnice za članstvo u HDOI. Postanite dio naše zajednice “kvantitativaca”!

Predsjednica:

Zrinka Lukač

izvanredni profesor

Ekonomski fakultet – Zagreb, Sveučilište u Zagrebu

Trg J. F. Kennedyja 6, 10000 Zagreb, Hrvatska

Osnovni podaci o društvu:

Naziv udruge: Hrvatsko društvo za operacijska istraživanja

OIB: 19764968282

Matični broj: 03856569

IBAN: HR9323600001101418273

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn